Help - Search - Members - Calendar
Full Version: INTGOLD
MoneyMakerGroup Forum > MoneyMakerGroup Announcements & Discussion > International Chat > Poland

k_h_b
No to mamy kolejny problem

Intgold zazadalo weryfikacji kont. W zwiazku z tym mam pytania,mysle,ze najbardziej pomocny bedzie Michal.

Z tego co wiem to nie wszyscy tutaj moga sobie poradzic z weryfikacja.

Co jest dokladnie potrzebne i jak to do nich wyslac, Czy dokumenty maja byc tlumaczone na angielski? I czy przez tlumacza przysieglego?Ja np mam firme i moglbym im wyslac ale nie wiem co dokladnie. Mam wpis do rejestru i nip(numer identyfikacji podatkowej), czy to wszystko mam wyslac?to sa osobne dokumenty. Nie mam ubezpieczenia takiego jak jest to rozumiane w stanach mam za to pesel(numer identyfikacyjny obywatela) i nip osobisty. Pesel jest nadany ale zadnych dokumentow na to nie mam.

Pelno niejasnosci

No to jak Michal, pomozesz troche? A moze ktos inny tez moglby?

Pozdrawiam

Krzysztof

Michal
Czesc Krzys,prawde mowiac sam nie wiem,poniewaz ja otworzylem konto z Kanady.Gdzie otworzyles swoje konto? z Polski?, nie znam procedury jak to ma wygladac poza Kanada.Nic tu nie pomoge bo wiem tyle co Wy.
Jezeli chodzi o SSN to jest tylko dla obywateli amerykanskich i sluzy tylko do celow podatkowych.
Moge im wyslac kopie paszportu lub prawa jazdy i rachunki gdzie jest imie i nazwisko,adres i numer telefonu ktory podales kiedy otwierales konto,czyli najlepiej rachunek za telefon.zreszta co tu tlumaczyc wysylasz taki rachunek i tam wszystko pisze ,kto ty jestes,gdzie mieszkasz i twoj numer telefonu i to co oni chca.Wyslij to co masz jako NIE mieszkanca USA i oni tobie powiedza co by jeszcze chcieli.
Pozdrawiam
Leon
Michal
Tak na marginesie SK.......... POJEB........ tyle dobrych programow i teraz musimy chekac ,ile bedzie z tego strat,ile dularkow nie zarobimy,a mogli bysmy w krotce byc milonerami biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
k_h_b
a wlasnie mialem ten pierwszy milion z SP wyplacic smile.gif
wysle im wszystko, a swoja droga ciekawe jak potraktuja dokumenty napisane, po polsku,chinsku, finsku i bog wie jakiemu. 100 tysiecy kont tam jest ponad,a ludzi podobno az 3 , moze w pol roku dadza rade
czyzyk
Damn it! A juz zaczynalo byc tak dobrze...
amst
a ja wlasnie niedawno zalozylem sobie konto intgold i jeszcze z niego nie korzystalem, do tej pory wystarczyl egold
jak ktos juz sie zweryfikuje niech powie jak to zrobil
k_h_b
no coz, jesli nie uzywales to pewnie na razie nie musisz sie spieszyc.Zobacz na swoje konto jaki masz status(verification level) pewnie masz 1 to znaczy,ze 250$ w ciagu 30 dni mozesz ze swojego konta wyslac.
Michal
Krzys czy otwierales konto personalne ,czy biznesowe?
bo jak personalne to mysle ze nie musisz wysylac im zadnych papierow biznesowycz,ja wysylam tylko to co tyczy sie konta personalnego.
k_h_b
a zebym ja to pamietal, gdzie to mozna zobaczyc?. Spoko posylam im paszport(5), wyciag z banku(2), rachunek telefoniczny(3) to ich pisemko(1) no i mam weryfikacje maila zrobiona(1) jak nic mam 12 punktow czyli .....Unlimited!!!!!!. Mam nadzieje, ze wszystko przyjma. Rachunek mam na inny numer niz podany u nich, za to ten od nich wystepuje na danych z banku, Chyba zrozumieja, ze mozna miec dwa telefony?Na szczescie drugie konto zalozylem na siostre, tam co prawda telefon jest na matke ale tak sie zlozylo,ze ochrzcilem dzisiaj siostre w swiatyni Intgold i ma teraz drugie imie:) wiec dam rade.

W sumie tak mysle, ze dobrze sie stalo, nie wiem jak wam ale mi sie wydaje, ze trudniej bedzie teraz zrobic scama, przynajmniej zanim sie nie otrzasna i nie pokombinuja to bedzie mozna w miare bezpiecznie inwestowac
czyzyk
Dobrze, ze zmienili ze za paszport jest 5 punktow. Bardzo dziwne, ze nie akceptuja skanow wyslanych na e-mail (jak chociazby moneybookers). Jaka jest roznica? Chyba tylko na korzysc skanow - sa lepszej jakosci niz fax.
k_h_b
i tak dobrze, rano chcieli,zeby im wysylac wszystko poczta. Poza tym fax jest traktowany jako kopia i obowiazuje tak samo jak oryginal, do wyslania scanow potrzebny by byl podpis elektroniczny, dopiero by byla jazda.
Michal
Jak zrobiles weryfikacje email?
k_h_b
QUOTE(Michal @ Feb 2 2005, 05:58 PM)
Jak zrobiles weryfikacje email?
[right][snapback]132311[/snapback][/right]

z tydzien temu byl taki wymog, automatycznie szlo. Mialem to zaliczone juz, nie musialem powtarzac. Ale pewnie jest gdzies tam opcja bo widzialem,ze ludzie robia
Michal
OK ,ale gdzie mam kliknac zeby to zrobic,mam email z Yahoo
k_h_b
tego niestety nie wiem,jak juz pisalem u mnie weryfikacja e-mail byla tydzien temu, Zapytaj w sekcji Intgold, ktos ci powie bo widzialem, ze robili.
czyzyk
Jesli ktos z Was zostanie zweryfikowany, niech da znac. Ja wciaz czekam niestety.
Michal
Cos popjepszyli bo za 1 mozna bulo wybrac $250 a teraz jest tylko $50.
Zajmnie to troche czasu niz wszystko wroci do normy,jutro mialbym cykla w TPS i 80% z pierwszego cykla,a tak gedzie figa z makiem sad.gif blink.gif
k_h_b
4 ale czytalem,ze robia etapami wiec moze niedlugo bedzie 5 smile.gif Jakos doczekam smile.gifsmile.gifsmile.gif
Michal
Smieszne to, maja wszystkie dokumenty razem i licza osobno,moze to trwac miesiac
k_h_b
yahoo.gif 5 yahoo.gif
Michal
Dobrze dla Ciebie lub good for you ,mi sie nie spieszy,papiery wyslalem dopiero w piatek,nie lubie takich numerow z weryfakciami
czyzyk
Ja troche zbyt czesto wysylalem te pdf-y, sugerujac sie mysla, ze im czesciej beda mieli mnie na glowie, tym szybciej mnie zweryfikuja i beda mieli to z glowy. Wyslame im chyba w sumie z 10 maili i ... chyba zablokowali mnie. Czy oni wogole maja do tego prawo?

Z przykro?ci? informujemy, ?e nie powiod?o si? dostarczenie wiadomo?ci pod adres admin@intgold.com

odpowied? serwera docelowego:
75 Last-Attempt-Date: Tue, 8 Feb 2005 22:04:29 -0500 Will-Retry-Until: Sun, 13 Feb 2005 18:02:13 -0500
Michal
Nie ma problemu,mam 15 oczek czyli level5,teraz moge wybierac miliony miesiecznie tylko ze ich nie ma
ivaho
Mysle o zalozeniu Intgold, wiec mam kilka pytan:

Czy ponosze jakies koszty zalozenia lub utrzymania konta?

Jak wygladaja transfery pomiedzy Intgold - e-gold oraz Int-gold - Multibank?

Powiedzmy ze zaloze konto, co musze wyslac zeby konto bylo sprawne?
Moge wyslac paszport, wyciag z banku... w jakiej to wszystko formie mam przeslac? Scan, fax? Czy od tego co wysle zalezy limit transferu pieniedzy? Jaka tu jest zaleznosc?

Przy rejestracji: jaki numer podac? +48xxxxxxxxx wystarczy?
Company Name pozostawic puste?

Pozdrawiam
Ivaho
k_h_b
nie ma kosztow
za pomoca kantorow wymiany
na stronie intgold masz tabele, tam mozesz zobaczyc za co ile punktow dostajesz, jak zsumujesz to zobaczysz jaki poziom transferu ci przysluguje, fax jest najszybszy
numer powinien byc 0048xxxxxxxxxxxx

Company puste inaczej trzeba bedzie wyslac paiery firmy
Michal
Ja wyslalem normalna poczta
Email kiedys zrobilem i nie pamietalem
papier od nich z podpisem
paszport
prawo jazdy
rachunek za telefon
konto z banku
i za zato dostalem 15 oczek,czyli 5
czyzyk
W koncu za rada Krzyska wyslalem dzisiaj fax z rana i juz mam 5 yahoo.gif
k_h_b
no to elegancko, Mozesz poszalec. smile.gif
Michal
Czyzyk,jestes dorosly i czekales na rady?,miales to zrobic tydzien temu
czyzyk
QUOTE(Michal @ Feb 18 2005, 02:26 AM)
Czyzyk,jestes dorosly i czekales na rady?,miales to zrobic tydzien temu
[right][snapback]149796[/snapback][/right]

Nigdzie nie napisa?em tydzien temu, ze mam zamiar wyslac fax. Czy bycie doroslym wyklucza otrzymywanie rad?
Michal
Oczwiscie ze nie
czyzyk
Hmm, dziwne. Mialem 12 punktow, a teraz patrze i mam 15. Dodali mi 3 za "driver license / tax id card", a tych nie wysylalem.
UK Doubler Admin
Witam,

interesowało mnie wdrożenie IntGold do doublera tylko słyszałem i czytałem że trzeba bardzo dużo weryfikacji aby to wdrożyć. Mógł by mi ktoś powiedziec ile to może trwać , jakieś rady itp.

Pozdrawiam.
k_h_b
nie tak duzo
zakladasz konto i faksujesz do nich podpisane " veriffication latter", ksero paszportu, rachunek telefoniczny na telefon podany u nich, wyciag z banku zawierajacy ten sam numer telefonu i masz 12 punktow czyli nieograniczona mozliwosc transferow, Mi ostatnio zajelo to 4 godziny
Michal
Mozesz wyslac poczta i jak sie Tobie nie spieszy to w tydzien ciebie zalatwia biggrin.gif
Michal
Znacie dobry sposob i szybki ? na wybranie pieniedzy z Intgold?
manej
moze egold albo transfer do swojego banku .. ale neiwiem czy to bedzie szybkie - ktos musi sprobowac:P
k_h_b
QUOTE(manej @ Feb 26 2005, 04:13 AM)
moze egold albo transfer do swojego banku .. ale neiwiem czy to bedzie szybkie - ktos musi sprobowac:P
[right][snapback]160100[/snapback][/right]

oj,oj wyglada,ze nie bardzo wiesz jak to dziala.
www.ratebygold.com w miare tania karta i szybkie transfery, kolo 4 godzin. Oplaty tez da sie przezyc. Oczywiscie najlepsze jest EMO ale poszlo w gore kolo 70$ za karte i naczekac sie trzeba nieraz do miesiaca
Michal
Dzieki Krzys wlasnie tego szukalem,karta jest najlepsza a jest ich duzo wiec trudno wybrac najlepsza
FiRinG
A jeżeli wyśle emailem w pliku pdf wszystko , to co? Kiedy mi zweryfikuja konto?
k_h_b
QUOTE(FiRinG @ Mar 19 2005, 10:38 AM)
A jeżeli wyśle emailem w pliku pdf wszystko , to co? Kiedy mi zweryfikuja konto?
[right][snapback]189988[/snapback][/right]

jest jedna dokladna odpowiedz na to pytanie: diabli wiedza
FiRinG
Trudno.Spróbowałem i wysłałem .Zobaczymy co z tego będzie.Poinforumuje was o dalszej sprawie.... tongue.gif
dareksite
chciałbym jeszcze dodac INTgold do doublera smile.gif

więc jeśli dobrze rozumie to to jest tak:
zakładam konto -> wysyłam papiery(papier od nich, wyciag z konta bankowego, skan paszportu) i coś jeszcze ?

mozna te papiery zastąpić innymi ? czy oni mają jakies ustalone informacje które weryfikują ?

Pozdrawiam
ivaho
QUOTE(dareksite @ Mar 19 2005, 09:17 PM)
chciałbym jeszcze dodac INTgold do doublera smile.gif

więc jeśli dobrze rozumie to to jest tak:
zakładam konto -> wysyłam papiery(papier od nich, wyciag z konta bankowego, skan paszportu) i coś jeszcze ?

mozna te papiery zastąpić innymi ? czy oni mają jakies ustalone informacje które weryfikują ?
Pozdrawiam
[right][snapback]190617[/snapback][/right]

Najlepiej przetlumacz sobie to:

IntGold Verification levels
INTGold verification levels (The below information is required in order to be approved for each level of your INTGold account, each level represents the total amount of funds you are able to withdraw or internal transfer out of your account in any 30 day time period. Level 5 verification allows you transfer or internal withdraw an unlimited amount of funds in any 30 day time period) You must send the below listed information in order to achieve your desired level of approval: Level 1 - 1 point - $0.00 max per 30 days Level 2 - 2 to 6 points - $250.00 max per 30 days Level 3 - 7 to 9 points - $2500.00 max per 30 days Level 4 - 10 points - $5000.00 max per 30 days Level 5 - 11 or more points - Unlimited Intgold Points system All the following can also be sent by a PDF file to admin@intgold.com 1 Point - E-mail verification 1 Point - Faxing or mailing to the office at the address listed below the signed affidavit here. 2 Points - Faxing or mailing to the office a recent utility bill or bank statement where name, address and phone number listed in IntGold match. 3 Points - Copy of recent home or cell phone bill where name, address and phone number listed in IntGold match, faxed or mailed to office. 3 Points - Copy of Drivers License or Tax ID card mailed to the office (faxed if readable will be accepted) 5 Points - Copy of Social Security Card or Passport or if a corporation a stamped copy of corporation/registration including EIN# & documents listing officers and details of location and type of organization mailed to office. (Faxed if readable will be accepted) Fax completed form to (903) 454-3933 or (903) 455-0996, also mail original form to: Internet Gold, Inc., 3931 Joe Ramsey Blvd. Suite C, Greenville, Texas 75401

Nastepnie porob scany tego co mozesz, i przeslij faxem (najszybciej np na poczcie za pare zlotych) pod podany numer.
CZym wiekszy level tym wieksze zaufanie smile.gif
thaarin
W sumie troche czasu juz mam konto na intgoldzie ale jakos jeszcze nigdy go nie uzylem bo po prostu zawsze istnialy alternatywne metody przelewow.

I zwiazku z tym ma pytanie, czy po dokananiu transferu wyswietlaja sie dokonujacemu przelewu informacje o odbiorcy (czyli np imie, nazwisko, adres itp) ew na odwrot albo obaj widza info o sobie?
Czy moze przelewy intgoldowe sa anonimowe jak przy uzyciu e-golda?
k_h_b
po kazdej operacji dostajesz maila z informacja, ile, wplata czy wyplata i od kogo (adres e-mail i nazwa albo imie i nazwisko wplacajacego)
totem
a jakie są zalety intgolda w stosunku do EG / MB?
czy jest tam możliwość wpłat za pomocą formularza jak umożliwia toEG?
PloiD
a ja wlasnie niedawno zalozylem sobie konto intgold i jeszcze z niego nie korzystalem, do tej pory wystarczyl egold
jak ktos juz sie zweryfikuje niech powie jak to zrobil

blush.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.