Bawi sie ktos z tubylcow na GPW?
Rozwazam taki wariant - zawsze to ciekawsze od hyip'ow czy innych cudow... jak sie cos nie uda to nie ma mowy o scammingu tylko sami sobie mozemy byc winni...
Moze by tak jakis koncik stworzyc?
|
|
Tak sobie leze w lozku i sie zastanawiam...
Bawi sie ktos z tubylcow na GPW? Rozwazam taki wariant - zawsze to ciekawsze od hyip'ow czy innych cudow... jak sie cos nie uda to nie ma mowy o scammingu tylko sami sobie mozemy byc winni... Moze by tak jakis koncik stworzyc? QUOTE(GuNNeR @ Aug 5 2005, 03:51 PM) Tak sobie leze w lozku i sie zastanawiam... Bawi sie ktos z tubylcow na GPW? Rozwazam taki wariant - zawsze to ciekawsze od hyip'ow czy innych cudow... jak sie cos nie uda to nie ma mowy o scammingu tylko sami sobie mozemy byc winni... Moze by tak jakis koncik stworzyc? [right][snapback]359333[/snapback][/right] Ja troszke forex. Ale aktualnie za granica jestem i tylko w pracy od czasu do czasu jakies zlecenie skladam. Krzys tam tez troszke w gielde sie bawi na betonie - ale chyba nikt tu na GPW nie gra.
Pare lat temu gralem, pol roku na papierze z eleganckimi wynikami. W koncu zainwestowalem na spolke z kumplem, tydzien przed krachem w Rosji. Od tamtej pory mam uraz. Na cale szczescie kumpel sie do mnie dalej odzywa i juz mi to zapomnial. Nawet na hyipach tak szybko nie poplynalem
Ja tam ostatnio znów spróbowałem sił na GPW, ale głównie na kontraktach .... i jak zwykle to samo, lanie dostałem i odechciało mi się .... na jakiś czas bo pewnie jak zapomnę znów spróbuję
GuNNeR a co to takiego GPW niezrozumialem objasnij jezeli mozesz
Gielda Papierow Wartosciowych jak Wall Street w stanach
a ja mam takie glupie pytanie - jak wyglada kwestia podatkow jezeli chcialoby sie pobawic na gieldzie? moze jakis link bo nie moge nic sensownego znalezc...
QUOTE(hesky @ Aug 5 2005, 09:53 PM) a ja mam takie glupie pytanie - jak wyglada kwestia podatkow jezeli chcialoby sie pobawic na gieldzie? moze jakis link bo nie moge nic sensownego znalezc... [right][snapback]360064[/snapback][/right] Poszukaj na niusy.onet.pl -> biznes -> wgpw Jest tam wyszukiwarka. Sam szukalem czas temu ale nie zostalo w glowie to co przeczytalem (pewnie dlatego ze wiecej tam jalowej gadaniny, ale powinno Ci sie udac cos znalesc).
Dzieki k_h_b
QUOTE(hesky @ Aug 5 2005, 10:53 PM) a ja mam takie glupie pytanie - jak wyglada kwestia podatkow jezeli chcialoby sie pobawic na gieldzie? moze jakis link bo nie moge nic sensownego znalezc... [right][snapback]360064[/snapback][/right] Jeżeli interesuje cię inwestowanie na GPW to obowiazuje tam podatek liniowy 19% od twoich zysków. Na koniec roku biuro maklerskie sumuje twoje zyski i straty i jeżeli osiągnąłeś zysk to wysyła ci PIT (nie pamietam numerku).
troche znowu zaniedbalo mi sie forum... kochane kolanko nie pozwalalo opuscic wyrka...
Pewnie jeszcze mysl u mnie zbyt mloda z GPW ale nadal aktualna Skad pobieraliscie kursy? z tabel kursow? od biura maklerskiego? czy moze ktos zastanawial sie nad usluga bloomberg'a? Ja wlasnie ten ostatni wariant rozwazam... ale jesli decyzja zapadla by na tak to nie bylo by to krotko terminowe podejscie... i tu sie zaczyna klopot co sie zowie koszta. Wiem, ze da sie wyzyc z obrotu na gieldzie... ale mam tez swiadomosc ryzyka porazki finansowej. Jak w koncu mnie odgipsuja to sie zainteresuje tematem blizej |